Καλύτερη του αναμενομένου ήταν η υποδοχή του διεθνούς Τύπου και των αναλυτών στην γνωστοποίηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Vodafone και Wind Ελλάς, ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν και η στάση των επενδυτών του βρετανικού ομίλου. Η μετοχή της Vodafone σημείωσε ελαφρά άνοδο τις επόμενες ημέρες της δημοσιοποίησης του θέματος, κάτι που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη ότι οι μέτοχοι του βρετανικού ομίλου δεν θα είχαν πρόβλημα με τη συγχώνευση της ελληνικής θυγατρικής με τη Wind Ελλάς, ιδίως από τη στιγμή που μέχρι τώρα δεν έχει διαφανεί ανάγκη η Vodafone να καταβάλλει χρήματα.
Τα περισσότερα δημοσιεύματα επικεντρώνονται στο γεγονός ότι στην περίπτωση συνένωσης, το μερίδιο αγοράς του νέου σχήματος θα είναι στο 50%, κάτι που θα εγείρει κανονιστικά ζητήματα. Ουσιαστικά, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως οι διεθνείς αναλυτές θέλουν να δουν ποιά θα είναι η αντίδραση της Κομισιόν εφόσον υπάρξει συμφωνία συγχώνευσης, καθώς αν δώσει το «πράσινο φως», τότε θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες κινήσεις και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτοί που είναι βέβαιο πως θα αντιδράσουν είναι οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες, οι οποίες από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται και επισήμως σε επαφή με στόχο να λειτουργήσουν από κοινού. Ο στόχος, άλλωστε, είναι απλός: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Για χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη Vodafone, ενώ για σήμερα το μεσημέρι είναι η αντίστοιχη στη Wind που συνδυάζεται, μάλιστα, με στάση εργασίας.